fbpx

Mortex: mooi, veelzijdig en geschikt voor nieuwbouw en renovatie

Wat is Mortex precies?

Mortex is een Belgisch kwaliteitsproduct op basis van cement en kalk. Het werd 25 jaar geleden ontwikkeld en is revolutionair op het gebied van coating en bekleding, met name door haar buitengewone kwaliteit makkelijk te hechten aan quasi elke ondergrond zonder dat deze eerst verwijderd moet worden. Vloertegels en faience, hout, metaal, cement of zelfs baksteen: door de minimale laagdikte kan Mortex rechtstreeks op deze materialen gebruikt worden, waardoor breekwerken overbodig worden!
Mortex is een strakke en waterdichte bepleistering met een satijnen look en feel. Naargelang de stijl die je voor je badkamer in gedachten hebt – van een industriële, strakke douchekamer tot een romantische wellnessruimte – kan je uit ons uitgebreid aanbod aan verschillende texturen en effecten dan ook voor een grovere of eerder fijne afwerking kiezen. Bovendien kan aan Mortex eender welke kleur toegevoegd worden, zodat jouw badkamer tot in de kleinste details een mooi geheel vormt waarin alles bij elkaar past. Aangezien Mortex tijdens het productieproces gekleurd wordt, raden we je aan de juiste kleur te bepalen voor je bij ons je bestelling plaatst, zodat je zeker die diepe en mooie tint krijgt die je voor ogen hebt.

Doorheen jaren van intensief gebruik heeft Mortex dienst bewezen als het product bij uitstek dat aangenaam werken garandeert, en de vele badkamers die ermee worden uitgerust een prachtige afwerking geeft. Wat dit product dan net zo bijzonder maakt? Buiten dat Mortex gebruikt kan worden voor vloeren, douches, wanden en zelfs meubels, is Mortex ook duurzaam én hittebestendig, wat een eindeloos spectrum aan toepassingsmogelijkheden biedt. Bovendien creëert Mortex een naadloze finish, niet alleen in gepleisterde oppervlakken maar ook in de eventuele overgangen tussen vloer, douche en muur. Deze voegvrije afwerking is een werkelijke game changer voor een makkelijk onderhoud!

Hoe wordt Mortex aangebracht?

Mortex wordt, net als fijne laagjes pleister, aangebracht met een laagdikte van zo’n 1 à 1,5 mm en kan op vrijwel elke ondergrond gebruikt worden, zolang deze maar droog, stabiel en sterk is. Dit gebeurt volledig met de hand en spatel en vergt dus enige ervaring, zeker wanneer er, zoals het geval is bij douchewanden, vloeren, trappen, tafels en keukenwerkbladen, drie lagen aangebracht moeten worden. Dient Mortex enkel als decoratieve pleister in een droge ruimte, dan dekken twee lagen zeker de lading. De aanbrenging van Mortex is als zodanig een arbeidsintensief vakwerk, waarbij onze ervaren medewerkers steeds zo nauwkeurig en efficiënt mogelijk te werk gaan.
De voordelen van Mortex op een rijtje:
  • Geen breekwerken vereist
  • Hecht makkelijk aan diverse ondergronden
  • Een waaier aan kleuren om uit te kiezen
  • Sterk en duurzaam materiaal
  • Vele toepassingsmogelijkheden
  • Hittebestendig
  • Naadloos (geen voegen)
  • Waterdicht
  • Onderhoudsvriendelijk
2022-01-18T11:23:37+01:00
Go to Top