Een douche of bad in je droombadkamer: de keuze is aan jou

Vele mensen staan onzeker tegenover de keuze of ze de badkamer van hun dromen zullen uitrusten met een douche of met een bad. Wij vertellen hun standaard dat in sommige badkamers beide opties een mogelijkheid zijn, maar dat dit een keuze is die je vooral van je persoonlijke voorkeur moet laten afhangen: sommigen nemen graag dagelijks een verkwikkende douche, anderen houden meer van uitgebreid baden, het is maar wat je prefereert.

Voor elke levensfase een geschikte optie

Zo zullen jonge mensen bijvoorbeeld eerder een snelle douche nemen voor ze naar hun werk vertrekken, maar tegelijk ook opteren voor de aanwezigheid van een bad, zodat ze niet alleen gemakkelijker hun kindjes kunnen wassen, maar er ook van kunnen genieten hen naar hartenlust in het zeepsop te zien ploeteren.

Oudere mensen, die soms zelfs al hulpbehoevend zijn op het moment dat ze ons contacteren, zijn zich er dan weer van bewust dat we als mens helaas niet over de rand van het bad blijven springen en kiezen best voor een inloopdouche zonder opstapje, waardoor ze van hun douche gebruik zullen kunnen maken ook wanneer ze slecht(er) ter been zijn. In deze douches kun je zelfs gemakkelijk een stoeltje plaatsen, zodat je kan genieten van een heerlijk stortbad, zonder daarvoor halsbrekende toeren uit te moeten halen.

Aangezien wij tijdens onze renovaties op vele badkamers uit de jaren ’70 en ’80 stoten, een periode waarin er aan de gemiddelde badkamer nog niet zoveel belang gehecht of aandacht besteed werd, zijn we ons ervan bewust dat een badkamer anno 2020 een cruciale en zelfs onvervangbare functie vervult. Het is immers de kamer waarin je de dag elke ochtend met volle goesting en positief inzet, maar in de avond eveneens tot rust kan komen voor je onder de wol kruipt.

Hoe essentieel en belangrijk de keuze voor een bad, douche of beide in jouw droombadkamer ook is, het is en blijft een persoonlijke keuze. Als specialist assisteert RS Badkamers je graag bij het nemen ervan!

Industriële look badkamer - badkamer renovatie
Douche en wastafel in romantische stijl
2023-02-24T13:13:46+01:00
Go to Top