Hoeveel kost een badkamerrenovatie?

Bent u van plan om uw badkamer te renoveren? Dan heeft u zich waarschijnlijk al afgevraagd hoeveel een renovatie u zal kosten. Als dé specialist in badkamerrenovatie weet RS badkamers als geen ander wat er allemaal bij komt kijken. Er zijn bepaalde zaken waar u best rekening mee houdt zoals premies, oppervlakte, badkamermeubels, trends, energiezuinigheid, timing, … In dit artikel geven wij u een antwoord op al uw vragen over de kosten van uw badkamerrenovatie.

Welke factoren beïnvloeden de kost van uw badkamerrenovatie?

Een goed begin is het halve werk. Dit geldt ook voor een badkamerrenovatie. Daarom raden wij u aan om in kaart te brengen welke sanitaire installaties uw voorkeur dragen. Daarnaast moet u rekening houden met de voorzieningen in uw huidige badkamer.

De indeling van een gerenoveerde badkamer gebeurt best met de toekomst in het achterhoofd. Komt er een gezinsuitbreiding, wordt u een dagje ouder of gaan de kinderen net het huis uit? Het aantal personen dat gebruik maakt van het sanitair heeft namelijk invloed op de keuze van de installatie.

Zodra uw voorkeur bepaald is, kan u uw keuze in badkamermeubels en sanitaire toestellen doorgeven. Hoe sneller u bestelt, hoe sneller wij kunnen starten met de badkamer te renoveren. Op deze manier kunnen de werken in één keer afgerond worden en hoeft u niet te wachten op toestellen door laattijdige levering.

Het laatste waar u best rekening mee houdt, is de termijn van de renovatie. Bij RS badkamers worden alle renovaties in één week afgerond, maar helaas is dit niet overal het geval (bij maatwerk of  bepaalde producten met de voorgeschreven drogingstijden). Vraag dit dus zeker na, zodat u de nodige voorbereidingen kan treffen (mobiele douche huren of aankloppen bij de buren).

Wat is de gemiddelde kost van een badkamerrenovatie?

De totale kostprijs van een badkamerrenovatie is afhankelijk van de installaties en materialen die gebruikt worden, de afwerkingsgraad en de oppervlakte van de badkamer. Voor een volledige badkamerrenovatie moet u rekenen tussen de € 12.000 en € 25.000.

Welke premies krijgt u in 2022 voor een badkamerrenovatie?*

Wanneer u uw badkamer renoveert, kan u aanspraak maken op verschillende premies van de Vlaamse overheid, netbeheerder Fluvius en eventueel van uw gemeente.

Premies Vlaamse Overheid

  • Renovatiepremie: Als u werken aan sanitaire installaties uitvoert in een woning die minstens 30 jaar oud is, kan u in aanmerking komen. Deze premie is afhankelijk van uw inkomenssituatie.
  • Aanpassingspremie: Wonen-Vlaanderen ondersteunt 65-plussers die hun badkamer wensen aan te passen aan hun toekomstige noden, gebonden aan de ouderdom. Deze premie is afhankelijk van uw inkomenssituatie.

Premies netbeheerder Fluvius

  • Bij het plaatsen van een zonneboiler voor sanitair warm water, kan u hiervoor een premie aanvragen;
  • Wanneer u een warmtepompboiler voor sanitair warm water plaatst, kan u een premie aanvragen;
  • EPC-labelpremie: deze premie kan aangevraagd worden wanneer u een woning met slechte energieprestaties binnen de 5 jaar renoveert en zo een hoger EPC-label behaalt;
  • Totaalrenovatiebonus: u kan aanspraak maken op deze premie als u minstens 3 energiebesparende maatregelen hebt genomen.

Premies gemeente/provincie

  • Gemeentelijke/provinciale premie: afhankelijk van de gemeente/provincie waar u wonende bent, kan u aanspraak maken op verschillende premies. Deze kan u hier raadplegen.

*Premies kunnen doorheen het jaar wijzigen. Dit artikel is puur informatief. RS Badkamers is op geen enkele wijze aansprakelijk.

Een badkamerrenovatie is een investering in de toekomst en verhoogt de waarde van uw huis. Bekijk samen met uw renovatiecoördinator alle mogelijkheden voor uw badkamer en controleer welke premies voor u van toepassing zijn. Bij RS Badkamers krijgt u de garantie dat uw offerteprijs ook de eindprijs is. Alles is namelijk inbegrepen. Bovendien werken we met duurzame materialen. Zo kan u 20 tot 30 jaar lang genieten van uw nieuwe badkamer.

Voor een gedetailleerde berekening van de kosten van een badkamerrenovatie kan u onze calculator gebruiken. Deze geeft u in enkele kliks een schatting op maat van de toekomstige renovatie. U komt dus nooit voor verrassingen te staan.

Boho badkamer - spiegels - wastafel - spots - Bohemian badkamer renovatie
Boho badkamer - overview - Bohemian badkamer renovatie
2022-09-01T11:07:31+02:00
Go to Top