Seniorenbadkamers op maat: comfort en veiligheid voor levenslang thuiswonen

Bij RS Badkamers beseffen we dat een badkamer meer is dan louter een functionele ruimte. Het vormt een essentieel onderdeel van uw thuis, waar comfort en veiligheid, vooral op latere leeftijd, van cruciaal belang zijn. Daarom presenteren wij op maat gemaakte seniorenbadkamers die niet alleen perfect aansluiten bij de behoeften van deze levensfase, maar tevens voorzien zijn van essentiële hulpmiddelen voor ouderen. Van douchestoelen tot antislipvloeren, RS Badkamers biedt doordachte oplossingen die moeiteloos evolueren met uw specifieke behoeften.

Ontdek op welke wijze onze innovatieve technieken en decennialange ervaring uw badkamer omtoveren tot een ware oase van comfort, waar levenslang thuiswonen een zorgeloze realiteit is dankzij onze op maat gemaakte seniorenbadkameroplossingen.

Badkameraanpassingen voor senioren

Een seniorenbadkamer bij RS Badkamers vormt een doordacht ontworpen ruimte die specifiek is afgestemd op de behoeften van 60+’ers. In deze levensfase, waar de kans op vallen groter is en de stabiliteit afneemt, is het van essentieel belang om te investeren in een badkamer die niet alleen elegantie uitstraalt, maar ook zorgvuldig is ontworpen met het oog op veiligheid en gebruiksgemak. Onze seniorenbadkamers zijn voorzien van strategisch geplaatste hulpmiddelen voor ouderen zoals douchestoelen, ergonomische handgrepen, instapbaden, seniorendouches, antislipvloeren en meer. RS badkamers transformeert uw badkamer tot een comfortabele ruimte, aangepast aan de specifieke behoeften van senioren.

Bad of douche: de evolutie door levensfases

De keuze tussen een bad en een douche evolueert mee met de verschillende levensfases die men doorloopt. Terwijl jonge gezinnen vaak de voorkeur geven aan een bad voor hun kinderen, begint bij het ouder worden de overgang naar een douche steeds vaker de voorkeur te genieten. In deze evolutie speelt RS Badkamers een cruciale rol door het aanbieden van op maat gemaakte seniorenbadkamers die niet alleen afgestemd zijn op deze levensfase, maar ook overtuigende voordelen bieden ten opzichte van standaard badkamers.

Seniorenbadkamer vs. standaard badkamer: de voordelen en kenmerken op een rijtje

Bij badkameraanpassingen voor senioren is het van cruciaal belang om de voordelen van een seniorenbadkamer ten opzichte van een standaard badkamer goed te begrijpen. Hieronder lichten we de voordelen en kenmerken toe die zorgen voor een veilige, toegankelijke, comfortabele, zelfredzame en gemakkelijk te onderhouden badkameromgeving. Ontdek hoe een seniorenbadkamer van RS badkamers het verschil maakt voor u of uw dierbaren.

Kenmerk Seniorenbadkamer Standaard badkamer
Veiligheid – Ergonomisch ontwerp met douchestoel, handgrepen en anti-slip voor maximale veiligheid.
– Inloopdouche zonder instap.
– Minder aandacht voor specifieke veiligheidsvoorzieningen.
– Vaak een bad met hogere instap.
Toegankelijkheid – Brede doorgangen en drempelloze omgeving voor gebruiksgemak met rollator of rolstoel.
– In de hoogte verstelbaar toilet.
– Mogelijk belemmeringen zoals drempels en smalle doorgangen.
– Standaard toilet zonder extra functies.
Comfort – Hoogwaardige materialen en comfortabele zitopties, zoals een instapbad.
– Thermostaatkraan voor optimale temperatuur.
– Hoogwaardige materialen maar met minder nadruk op comfort.
– Een standaard of designbad zonder ergonomische opties.
Zelfredzaamheid – Strategisch geplaatste handgrepen voor ondersteuning in de badkamer. – Minder aandacht voor ondersteunende voorzieningen.
Onderhoudsgemak – Overwegend betegelde oppervlakken voor eenvoudig onderhoud.
– Opklapbare douchezitjes voor ruimtebesparing.
– Eenvoudig onderhoud is belangrijk, maar er wordt ook rekening gehouden met design.

Essentiële elementen van een seniorenbadkamer

Handige badkameraccessoires en hulpmiddelen voor ouderen

Een seniorenbadkamer bij RS Badkamers wordt vakkundig ontworpen met het oog op comfort en veiligheid en is voorzien van essentiële hulpmiddelen voor ouderen om de zelfstandigheid te maximaliseren. Neem bijvoorbeeld de douchestoel. Deze ergonomische stoel biedt maximale zelfstandigheid, waarbij de in hoogte verstelbare opties en toilethandgrepen het zitten en opstaan vergemakkelijken, essentieel voor 60+’ers.

Een andere belangrijke toevoeging aan de seniorenbadkamer is het instapbad, ontworpen voor veiligheid en comfort. RS Badkamers benadrukt ook de noodzaak van een inloopdouche zonder instap, inclusief een douchezitje en thermostaatkraan of kraan met temperatuurbegrenzing, wat de badkamer toegankelijk en veilig maakt, vooral voor senioren.

Ergonomische handgrepen zijn een integraal onderdeel van onze seniorenbadkamers, strategisch geplaatst bij binnenkomst, douche, toilet en grote tussenruimtes. Het zorgt voor extra zelfredzaamheid, een handige badkameraccessoire voor senioren dus.

Veiligheid wordt verder gewaarborgd met anti-slip maatregelen, zoals anti-slip vloertegels, anti-slip vloermatten of een anti-slipcoating voor de vloer, waardoor de kans op uitglijden wordt geminimaliseerd.

Bij RS Badkamers begrijpen we ook het belang van een drempelloze omgeving en een brede doorgang, waardoor de badkamer niet alleen toegankelijk is voor rolstoelen of rollators, maar ook een ruimtelijk gevoel van veiligheid biedt. Al deze aanpassingen vormen de kern van onze op maat gemaakte seniorenbadkamers, waar functionaliteit en veiligheid naadloos samenkomen.

Ontdek onze diverse badkamerstijlen

Van modern tot romantisch: kies uw stijl

Laat u inspireren door onze diverse badkamerstijlen die naadloos aangepast kunnen worden naar een seniorenbadkamer. Of u nu valt voor de strakke lijnen van een moderne badkamer, de industriële charme, het tijdloze design, de romantische sfeer, de retro vibes, de boho chic uitstraling of de Scandinavische eenvoud – uw seniorenbadkamer weerspiegelt uw persoonlijke stijl en behoeften.

Afwerkingsniveaus bij RS Badkamers

Van Light tot Deluxe: kies uw perfecte afwerking

Uw seniorenbadkamer verdient de perfecte afwerking, en bij RS Badkamers streven we naar niets minder dan perfectie. Onze afwerkingsniveaus, variërend van Light tot Deluxe, bieden een uitgebreid scala aan mogelijkheden om uw visie van een ideale badkamer te realiseren. Elk afwerkingsniveau is zorgvuldig ontworpen om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Hieronder vindt u gedetailleerde informatie over elk niveau:

rs-badkamers-afwerkingsniveau-light-moderne badkamer

Light

 • Totale afbraak, tot op ruwbouwsteen

 • Standaardmaterialen

 • Betegeling natte zone, enkel douchemuren

 • Overige muren te schilderen

 • Geen maatwerk

 • Standaardafwerking

rs-badkamers-afwerkingsniveau-essential

Essential

 • Totale afbraak, tot op ruwbouwsteen

 • Betere standaardmaterialen

 • Betegeling natte zones, douchemuren en badzone

 • Overige muren te schilderen

 • Geen maatwerk

 • Hogere afwerkingsgraad

rs-badkamers-afwerkingsniveau-comfort

Comfort

 • Totale afbraak, tot op ruwbouwsteen

 • Hoogwaardige materialen

 • Betegeling van ruimer deel van de badkamermuren

 • Overige muren te schilderen

 • Mogelijkheid tot maatwerk

 • Hoogwaardige afwerking

rs-badkamers-afwerkingsniveau-deluxe

Deluxe

 • Totale afbraak, tot op ruwbouwsteen

 • Superieure materialen

 • Volledige betegeling van alle badkamermuren tot plafond

 • Geen schilderwerken nodig

 • Inclusief maatwerk

 • Luxueuze afwerking

Hoeveel kost mijn badkamerrenovatie?

Bereken snel en eenvoudig met onze calculator

Transparantie is essentieel, vooral als het gaat om de renovatie van een gewone badkamer naar een seniorenbadkamer. Met onze gebruiksvriendelijke en toegankelijke calculator geven we u de mogelijkheid om snel en eenvoudig de kosten van uw badkamerrenovatie te berekenen. Deze innovatieve tool begeleidt u door specifieke vragen, zoals uw gewenste badkamerstijl, afwerkingsniveau, oppervlakte, en extra opties. Neem de regie over uw project en verkrijg direct een nauwkeurige prijsinschatting voor uw op maat gemaakte seniorenbadkamer.

Vlaamse aanpassingspremie voor seniorenbadkamers*

Goed nieuws! Als u investeert in een seniorenbadkamer, kan u beroep doen op de Vlaamse aanpassingspremie: een verbouwingspremie voor (inwonende) 65-plussers die een woning in het Vlaams Gewest willen aanpassen aan de noden van het ouder worden. De premie bedraagt 50% van de goedgekeurde facturen (inclusief btw), afgerond tot het lagere tiental, voor twee categorieën werken: technische installaties of hulpmiddelen en verbouwingen die de woning toegankelijker maken.

Het minimumbedrag aan in te brengen kosten per categorie is €1.200, met een maximale premie van €1.250, zelfs als het factuurbedrag hoger is dan €2.500. Diverse voorwaarden, zoals leeftijd, inkomen, eigendommen en de ligging van de woning, zijn van toepassing.

*Voor een volledig overzicht van de actuele voorwaarden kan u de website van de Vlaamse overheid raadplegen.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om u te helpen bij het realiseren van uw seniorenbadkamer, zodat u comfortabel en veilig kunt genieten van uw eigen vertrouwde omgeving.

2024-02-02T08:52:57+01:00
Go to Top