Inloopdouches bij RS Badkamers: professionele plaatsing van vloertegels en douchewand

‘De douche is niet afgesloten, mijn badkamer gaat onder water staan’: bij menig man dat de aankoop van een inloopdouche overweegt, is het een vaak voorkomende vrees. Je kan echter op je beide oren slapen: wanneer je beroep doet op RS Badkamers verzorgen we een professionele plaatsing van je vloertegels en een douchewand met de geschikte lengte, waardoor dergelijke kopzorgen helemaal van de baan zijn.

De voordelen van een inloopdouche ten opzichte van een bad

De badkamers die we op ons pad (of liever, bad) tegenkomen dateren vaak uit de jaren ’70 en ’80, een periode waarin er nog helemaal niet zoveel aandacht aan de badkamer geschonken werd als tegenwoordig het geval is. Mensen met een dergelijke woning zijn vandaag de dag echter vaak al wat minder mobiel, en prefereren dan ook de vervanging van hun bad door een gebruiksvriendelijke inloopdouche.

Oplossingen voor plaatsgebrek bij de installatie van een inloopdouche

Soms is het echter simpelweg niet mogelijk om een douchewand met de aangeraden lengte van 140 cm te plaatsen, en wenden we ons bij RS Badkamers tot creatieve oplossingen gegoten in een inventief plan.

Vaak bestaat dit plan uit het opteren voor een douchewand van 120 cm lang, waarmee je nog steeds zo’n 90% van de spatten binnen het doucheoppervlak opvangt en zo toch al een heel eind ver komt.

Werken zonder douchebak: de voordelen van een verzonken douchegoot

Belangrijk om weten is echter dat in bovenstaande hypothese je douchekop zich op de kortere muur van je douche bevindt, waardoor je met je hoofd en lichaam de meeste waterstralen opvangt en de rest van het water links en rechts van je schouders zal spatten.

Wanneer we dus de mogelijkheid zien om een douchewand van 140cm te plaatsen, zullen we deze oplossing altijd als eerste naar voren schuiven. Zien we ons dan toch genoodzaakt om door plaatsgebrek voor een wand van 100cm of minder te kiezen, speelt de kaart van zonder douchebak te werken zich in deze situatie op meesterlijke wijze uit: zonder de verhoging van een douchebak valt overtollig water immers nog steeds binnen hetzelfde vlak, en kan je het toch gemakkelijk opkuisen in je verzonken douchegoot.

Overweeg je de installatie van een inloopdouche en ben je op zoek naar een professionele en betrouwbare partner? Bij RS Badkamers ben je aan het juiste adres. Ons team van vakmensen zorgt voor een vakkundige plaatsing van je vloertegels en douchewand, rekening houdend met jouw wensen en de beschikbare ruimte. Of je nu een douchewand van 140 cm of 100 cm nodig hebt, wij bieden steeds een gepaste oplossing. Contacteer ons vandaag nog voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

douchebak of inloopdouche moderne badkamer
De lengte van de douchewand
2023-02-24T13:59:50+01:00
Go to Top