Douchebak of inloopdouche?

Anno 2021 zijn er velen nog steeds geneigd te denken dat een douchebak de beste garantie vormt voor een waterdichte douche. Bij RS Badkamers helpen we dergelijke vooroordelen, die gebaseerd zijn op de foutieve redenering dat het grote, witte vlak in de douche noodzakelijk de oorzaak van vochtproblemen is, voorgoed de wereld uit. De werkelijke boosdoener is namelijk de rand van jouw douchebak, of beter gezegd: de siliconen waaruit deze opgebouwd is, die met verloop van tijd scheuren beginnen te vertonen en zo overtollig water doorlaten.

Toegegeven, wanneer je er een gewoonte van maakt deze siliconen jaarlijks of tweejaarlijks vakkundig te laten verwijderen en weer terug te laten plaatsen, beperk je de kans op waterdoorsijpeling beduidend. Maar waarom deze moeite doen wanneer het ook anders kan? Mensen trekken vaak grote ogen wanneer we hun vertellen dat een betegelde inloopdouche, door de implementering van een kuip met waterdichte doeken, meer waterdichtheid zal garanderen dan een douchebak ooit kan doen.
Met de juiste producten maken we immers doeken die op muren en vloer worden geplaatst en elkaar in de hoeken overlappen, waardoor, indien er ooit een scheur in de siliconen of een voegsel komt of er een tegel loskomt, het water gewoon de goot in zal lopen. Als firma zijn wij gecertificeerde installateurs van Schlüter, dé Duitse Gründlichkeit, die reeds meer dan 30 jaar gekend staat omwille van zijn uitvinding van de Kerdi waterdichtingsdoeken.
Ons met vakmanschap geplaatst topmateriaal staat garant voor een meerwaarde aan je huis!
2022-02-21T15:46:29+01:00
Go to Top