Leefbeton: mooi, veelzijdig en geschikt voor nieuwbouw en renovatie

Bij RS badkamers staat het als een paal boven (bad)water dat er over persoonlijke smaak niet te twisten valt, en dat elk mens een uniek wezen is met individuele, specifieke voorkeuren en wensen. In ons gamma aan mogelijkheden is het echter belangrijk een goed geïnformeerde keuze te maken die bij jou past, en daarom leggen we beknopt de voordelen uit van wat wij een full option noemen, namelijk een badkamer volledig in tegels of leefbeton, een light versie, wat staat voor een badkamer waarin enkel de natte zones met tegels of leefbeton worden afgewerkt.

Wat is leefbeton precies?

Leefbeton is geen gewoon cement of kalk gebonden pleister, maar een hoogwaardige waterdichte kunsthars gebonden oplossing. Het werd 25 jaar geleden ontwikkeld en is revolutionair op het gebied van coating en bekleding, met name door haar buitengewone kwaliteit makkelijk te hechten aan quasi elke ondergrond zonder dat deze eerst verwijderd moet worden. Vloertegels en faience, hout, metaal, cement of zelfs baksteen: door de minimale laagdikte kan leefbeton rechtstreeks op deze materialen gebruikt worden, waardoor breekwerken overbodig worden!

Leefbeton is een strakke en waterdichte bepleistering met een satijnen look en feel. Naargelang de stijl die je voor je badkamer in gedachten hebt – van een industriële, strakke douchekamer tot een romantische wellnessruimte – kan je uit ons uitgebreid aanbod aan verschillende texturen en effecten dan ook voor een grovere of eerder fijne afwerking kiezen. Bovendien kan aan leefbeton eender welke kleur toegevoegd worden.

Zo vormt jouw badkamer een mooi geheel waarin alles bij elkaar past. Aangezien leefbeton tijdens het productieproces gekleurd wordt, raden we je aan de juiste kleur te bepalen voor je bij ons je bestelling plaatst, zodat je zeker die diepe en mooie tint krijgt die je voor ogen hebt.

Doorheen jaren van intensief gebruik heeft leefbeton dienst bewezen als het product bij uitstek dat aangenaam werken garandeert, en de vele badkamers die ermee worden uitgerust een prachtige afwerking geeft. Wat dit product dan net zo bijzonder maakt? Buiten dat leefbeton gebruikt kan worden voor vloeren, douches, wanden en zelfs meubels, is leefbeton ook duurzaam én hittebestendig, wat een eindeloos spectrum aan toepassingsmogelijkheden biedt. Bovendien creëert leefbeton een naadloze finish, niet alleen in gepleisterde oppervlakken maar ook in de eventuele overgangen tussen vloer, douche en muur. Deze voegvrije afwerking is een werkelijke game changer voor een makkelijk onderhoud.

Hoe wordt leefbeton aangebracht?

Leefbeton wordt, net als fijne laagjes pleister, aangebracht met een laagdikte van zo’n 1 à 1,5 mm en kan op vrijwel elke ondergrond gebruikt worden, zolang deze maar droog, stabiel en sterk is. Dit gebeurt volledig met de hand en spatel en vergt dus enige ervaring, zeker wanneer er, zoals het geval is bij douchewanden, vloeren, trappen, tafels en keukenwerkbladen, drie lagen aangebracht moeten worden. Dient leefbeton enkel als decoratieve pleister in een droge ruimte, dan dekken twee lagen zeker de lading. De aanbrenging van leefbeton is als zodanig een arbeidsintensief vakwerk, waarbij onze ervaren medewerkers steeds zo nauwkeurig en efficiënt mogelijk te werk gaan.

Pleisterwerken, betegel je alles of kies je voor leefbeton?

Leefbeton – Een unieke en moderne afwerking voor je badkamer

Leefbeton is een prachtige en moderne afwerking voor je badkamer. Het is een mengsel van beton en kleurpigmenten dat wordt aangebracht op de wanden en vloeren. Het resultaat is een industriële en robuuste look die perfect past in moderne of design badkamers. Leefbeton is een duurzame en hygiënische oplossing voor je badkamer. Het is makkelijk schoon te houden en is waterbestendig.

Voordelen van leefbeton in je badkamer
 • Geen breekwerken vereist
 • Hecht makkelijk aan diverse ondergronden
 • Water- en hittebestendig
 • Waaier aan kleuren om uit te kiezen
 • Sterk en duurzaam materiaal
 • Naadloos en onderhoudsvriendelijk
 • Passend in moderne badkamers

Betegelen – Een traditionele en praktische afwerking voor je badkamer

Betegelen is een traditionele en praktische afwerking voor je badkamer. Het biedt een waterbestendige en hygiënische oplossing die past in zowel moderne badkamers als badkamers in een romantische stijl, retro badkamers, boho badkamers of Scandinavische badkamers. Betegelen is makkelijk schoon te houden en biedt een duurzame oplossing voor je badkamer.

Voordelen van je badkamer betegelen
 • Antislip
 • Water- en hittebestendig
 • Niet poreus, dus minder snel vuil
 • Duurzaam en onderhoudsvriendelijk
 • Passend in zowel moderne als klassieke badkamers
De meerderheid van onze klanten opteert nog steeds voor een volledige betegeling van hun badkamer, in de vaste overtuiging dat deze optie in het gemakkelijkste onderhoud voorziet en hun zo ettelijke jaren (ge)rust(stelling) vrijwaart. Klanten die dan weer de light version kiezen, doen dit vaak met de reden dat ze het lichte gevoel en de luchtige atmosfeer prefereren die verfwerken en een beperkte betegeling creëren. Niet alleen is deze optie budgettair interessant, ook behoud je hiermee de vrijheid je badkamer na jaren van gebruik met slechts een likje verf een compleet nieuwe look te geven.

Je ziet, ook in de vormgeving van je badkamerafwerking heeft alles zijn voor- en nadelen. Onze mogelijkheden zijn echter nog lang niet uitgeput, en wij helpen je maar al te graag verder met je keuze!

2023-02-09T11:47:30+01:00
Go to Top